• Godsdienstonderwijs (gr. 1 t/m 8):
    ‘Trefwoord’ biedt materiaal voor elke dag, dat voor een deel ook zichtbaar is in de klas. In een kalenderdrager hangt een scheurblok, met eigentijds beeldmateriaal voor iedere schooldag en een kleurenposter die het thema verbeeldt. Deze methode gaat er van uit dat alle kinderen met dezelfde verhalen bezig zijn. Deze worden op hun eigen niveau verteld en verwerkt.
  • Onderbouwontwikkeling:
    ‘Kleuterplein’ is veel meer dan taal en rekenen alleen. Aan motoriek, wereldoriëntatie, muziek, voorbereidend schrijven en sociaal-emotionele ontwikkeling komen aan bod. De lessen worden o.a. ondersteund door het computerprogramma ‘Bas gaat digitaal’. Kleuterplein sluit aan bij de vakken en methodes in groep 3.
  • Aanvankelijk taal/lezen (groep 3):
    ‘Lijn 3’. Naast het gewone programma gebruiken we ook de plusreeks voor kinderen die al enige leesvaardigheid hebben. De lessen worden ondersteund door het bijbehorende computerprogramma.
  • Schrijfonderwijs (groep 3 t/m 7):
    We gebruiken de methode ‘Klinkers’ die aansluit bij de aanvankelijk lezenmethode.
  • Voorgezet technisch lezen (groep 4 t/m 8):
    Wij gebruiken ‘Lekker lezen’, waarbij het lezen op niveau gedifferentieerd aangeboden wordt. De methode voldoet aan de nieuwste inzichten.
  • Begrijpend lezen (groep 5 t/m 8):
    Begrijpend lezen leren we met Nieuwsbegrip
  • Nederlandse taal (groep 4 t/m 8):
    ‘Staal’ : Staal is een methode die kinderen sterk maakt in taal en spelling.
  • Reken- en wiskundeonderwijs (groep 3 t/m 8):
    We maken gebruik van ‘Alles Telt’. Een methode die uitblinkt in het zorg op maat bieden aan elke leerling.
  • Expressie (groep 3 t/m 8):
    Op het gebied van expressie gebruiken wij de nieuwe versie van  de methode ‘Moet je doen’ voor de vakgebieden beeldende expressie en muziek.
  • Verkeer (groep 3 t/m 7):
    dagelijkse verkeerssituaties worden behandeld uit de belevingswereld van de kinderen met de methode ‘klaarover’.
  • Biologie (groep 1 t/m 8):
    Deze methode ‘Leefwereld’ is veelzijdig, waarbij diverse aspecten van natuur- en milieueducatie aan bod komen. In de methode is ook het vak techniek opgenomen.
  • Aardrijkskunde/topografie (groep 3 t/m 8):
    We maken gebruik van de methode ‘Argus Clou’. Argus Clou is een professor in alles. Hij is opzoek naar opvolgers. Samen met Argus Clou gaan de kinderen de wereld ontdekken en onderzoeken.
  • Geschiedenis (groep 4 t/m 8):
    ‘Speurtocht’ naar vroeger (nieuwste versie). In deze methode is geschiedenis direct verweven met vertellen, informeren, onderzoeken en vooral ook met doen, waarbij de chronologische volgorde centraal staat.
  • Engels (groep 7 en 8):
    Groep 7 en 8 gebruiken voor Engelse taal ‘Take it easy’.
  • Sociale en emotionele ontwikkelingen (groep 1 t/m 8):
    Sociale en emotionele ontwikkeling en burgerschap bieden wij met de eerder genoemde ‘Vreedzame School’.