Welkom bij groep 8

J.M. van der StoepGroep 8 welkomsttekst

Welkom in groep 8 van de KWS! Imre geeft een inkijkje in onze klas.

Dit is ons laatste jaar op de basisschool. We besteden veel tijd aan Engels, rekenen, werkwoord spelling en begrijpend lezen. In onze klas besteden we ook tijd aan het VO. We hebben het er regelmatig over naar welke school iedereen wil. Wij vinden dat heel belangrijk.Het kan best moeilijk zijn om een goede school te kiezen die bij je past. In groep 7 hebben de kinderen al een voorlopig advies gehad. Daardoor kunnen de kinderen al een beetje een idee krijgen van de scholen. In onze klas krijgen sommige kinderen extra werk, bijvoorbeeld rekenen of taal. Wij vinden het belangrijk dat iedereen een goede school vindt, die bij hem of haar past.

In onze klas hebben we goede afspraken over hoe we met elkaar om gaan. Deze regels hebben de kinderen in de klas samen gemaakt. We vinden het belangrijk dat iedereen zich fijn voelt in de klas. Wij gaan op een positieve en respectvolle manier met elkaar om.

Dit schooljaar hebben wij als klas de taak gekregen om taken in de school te doen, zoals fietsenwacht. Elke dag staat er iemand van onze klas op het plein om te kijken of iedereen loopt met de fiets. Ook hebben we iemand die bij het hekje links van het gebouw staat (als u op de straat staat). Deze persoon laat ouders binnen die hun kind opkomen halen. Mensen mogen alleen het hekje in en moeten het plein verlaten via het grote hek.

In onze klas hebben we het met taal over China, hier hebben we onze handvaardigheid lessen op gebaseerd. Elke week doen de kinderen een opdracht. Ieder doet iets anders in verschillende groepjes. Er maken 2 kinderen een presentatie over China. Een aantal kinderen maken een Chinese waaier. Lampionnen worden er ook gemaakt. Ook worden er draken en huisjes getekend en mochten we onze eigen kleren ontwerpen.

Af en toe mag er iemand na schooltijd met het bibliotheekpasje van de juf naar de bieb om boeken te halen die passen bij het taalthema. Daardoor leren de kinderen meer over het onderwerp. Hierdoor hopen we dat iedereen goed kan leren voor de toets.

We kijken dit jaar erg uit naar kamp en de musical! We hopen dat u een beeld van onze klas heeft gekregen!