Welkom bij groep 8

J.M. van der StoepGroep 8 welkomsttekst

Welkom in groep 8

We zijn dit jaar bezig aan ons laatste jaar op de basisschool. We besteden veel aandacht aan rekenen, taal en spelling, maar de focus ligt dit jaar natuurlijk ook op het voortgezet onderwijs.

Het is best lastig om een goede keus te maken welke school nou het beste bij je past. We hebben dit laatste jaar meer huiswerk om al een klein beetje te kunnen wennen aan de middelbare school.

Dit jaar hebben we ook vakken als Wiskunde, Frans en Spaans.

Deze klas werkt ook met een klassenvoorzitter die de belangen van de klas behartigt. We hebben regelmatig klassenvergaderingen waarin de diverse punten worden besproken met elkaar. De voorzitter overlegt daarna met de meester en zo worden de nieuwe plannen en regels ingevoerd. Ook bespreken we bepaalde situaties in de klas en hoe we hier als groep het beste mee om kunnen gaan.

Dit jaar zijn wij ook verantwoordelijk voor de veiligheid op school. Denk hierbij aan fietsenwacht en klaar-over kinderen. Dit doen we samen met een aantal ouders.

Als klas kunnen we zeggen dat we veel plezier hebben met en door elkaar en we kijken uit naar het kamp en de eindmusical.