Welkom bij groep 6

J.M. van der StoepGroep 6 welkomsttekst

Groep 6 is een gezellige, muzikale klas. We werken hard en vinden het leuk om veel te zingen en te dansen met elkaar. Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat iedereen het fijn heeft in de klas. Opstekers uitdelen, elkaar helpen, goed naar elkaar luisteren en samen oplossingen verzinnen horen daar zeker bij.

Met rekenen leren we dit jaar onder elkaar plus- en minsommen maken, begrippen als omtrek en oppervlakte komen aan bod en aan het begin van het jaar hadden we de leukste rekenles ooit! We gingen namelijk nadenken over breuken met chocoladerepen.

Voor spelling leren we dit jaar bijvoorbeeld het taxiwoord, woorden met een x. Ook het chefwoord (woorden met ch) en de Franse leenwoorden komen ook dit jaar aan bod. Voor taal hebben we het al gehad over de thema’s pronkstukken en zeebenen en zijn we nu met het thema ondergronds aan de slag.

Wereldoriëntatie doen we vanaf dit jaar met Faqta. Twee of drie weken bijten we ons dan vast in een tof thema waarover we in die tijd veel ontdekken. Daarnaast houden we van knutselen en natuurlijk van spelletjes doen!