Welkom bij groep 6

J.M. van der StoepGroep 6 welkomsttekst

Groep 6 is een gezellige, sportieve klas. Op maandag en woensdag staat Suzanne voor de klas, op dinsdag, donderdag en vrijdag Jan Peter.

Wij werken heel hard en vinden het leuk om veel te gymmen en te dansen met elkaar. Daarnaast vinden we het ook heel belangrijk dat iedereen het fijn heeft in de klas. Complimenten uitdelen, elkaar helpen, goed naar elkaar luisteren en samen oplossingen verzinnen horen daar zeker bij.

Met rekenen leren we dit jaar keersommen met tientallen, deelsommen, gaan we leren werken met inhoud, gewicht en lengte en leren we nog veel meer! Wij werken met een nieuwe methode ‘Getal en Ruimte Junior’ en moeten hier nog wel aan wennen. 

Voor spelling leren we dit jaar bijvoorbeeld het taxiwoord, woorden met een x. Ook het chefwoord (woorden met ch) en de Franse leenwoorden komen dit jaar aan bod. Voor taal hebben we het al gehad over het thema Amsterdam en nu gaan we aan de slag met thema’s zoals pronkstukken en zeebenen.

Wereldoriëntatie is ook dit jaar weer via Faqta. Onder Faqta vallen: wereldoriëntatie, geschiedenis, natuur & techniek, aardrijkskunde en topografie. Twee of drie weken bijten we ons dan vast in een nieuw thema waarover we in die tijd veel ontdekken. 

Daarnaast werken wij ook dit jaar weer met een weektaak. Wij kunnen zelf zien welke lessen wij gaan maken op een dag en welke opdrachten daarbij horen. Ook staat er extra werk op de weektaak voor als we klaar zijn met ons andere werk. Zo leren wij om zelfstandig aan het werk te kunnen gaan. 

Als laatste krijgen wij dit jaar twee keer per week huiswerk mee. Dit moeten wij op woensdag en vrijdag inleveren. Vooral oefen werkbladen gaan mee naar huis, maar ook onze toetsen die wij moeten leren gaan nu mee. Twee keer in de week is ook nog wennen, maar tot nu toe gaat dit heel goed!