Welkom bij groep 5

J.M. van der StoepGroep 5 welkomsttekst

Groep 5 is gezellige, energieke groep. Juf Melissa is er iedere dag. Juf Jonne doet haar laatste jaar van de pabo en staat op maandag en dinsdag voor de klas.

Kijk je mee naar een dagje in onze klas?

De juf staat bij de deur en wenst iedereen een goedemorgen. Sommige kinderen vertellen over iets wat ze meegemaakt hebben. Om half 9 starten we met een kwartier stil lezen. Iedereen kan zo lekker rustig opstarten. Vervolgens beginnen we de dag samen. Vaak is er een verhaal en we zingen altijd een paar liedjes, echt een gezellig moment. Daarna gaan we aan de slag met rekenen. We werken met Getal en Ruimte junior en doen daarnaast ook vaak rekenspelletjes. Zo doen we bijvoorbeeld de tafelballonnenrace of maken sommen met de dobbelstenen. Dan is het pauze. De juf leest voor uit een avontuurlijk of grappig boek, want daar houden we van. Na het buiten spelen is het weer tijd om aan de slag te gaan. Bij spelling leren we weer een nieuwe categorie en bij schrijven letten we op de vormen van de hoofdletters. Tussendoor doen we even een energizer zodat we lekker onze energie kwijt kunnen. Dan komt Vreedzame school aan bod. Hier leren we hoe we op een fijne manier met elkaar om kunnen gaan. De tijd vliegt vaak voorbij, want het is alweer tijd voor pauze. Daarna gaan we stil lezen en dan is het tijd voor gym van meester Wiebe. Als we terugkomen staat er een interessante les van Faqta klaar waarbij we leren over de wereld en een experiment uitvoeren. We eindigen de dag fijn met elkaar, we blikken even terug en danken voor de dag.

Natuurlijk doen we nog veel meer dingen en zijn niet alle vakken in deze dag aan bod gekomen. Elke 4/5 weken staat er een thema van taal centraal. Vanuit dit thema kijken we welke interessante onderwerpen van Faqta (wereldoriëntatie) hierbij passen en welke activiteiten van muziek en handvaardigheid. Tijdens het thematisch werken komen ook 21e eeuwse vaardigheden aan bod zoals creatief en kritisch denken, ict-vaardigheden, samenwerken en problemen oplossen. De kinderen genieten zichtbaar van deze lessen.