Welkom bij groep 4

J.M. van der StoepGroep 4 Welkomsttekst

Groep 4 is een gezellige groep. In de klas zorgen we voor een afwisseling tussen werken uit de boeken en spelend leren. Zo werken we ook met hoeken. Hierin zitten de creatieve vakken en wereldoriëntatie verwerkt.

De kinderen doen zo al spelend veel meer kennis op over het thema wat centraal staat in de klas. Dit thema is het thema van Staal, onze taalmethode. Zo ontdekken ze zelf hoe je een autootje kunt laten rijden, ze maken hun eigen verkeersbord in de creahoek en bouwen hun eigen weg in de constructiehoek. De kinderen kiezen zelf de opdrachten via het keuzebord. Zo bepalen zij zelf of ze vandaag aan een opdracht werken die ze alleen doen of samen. Niet alleen de vakken komen aan bod, maar ook vaardigheden als samenwerken, plannen, oplossingsgericht denken.

Daarnaast wordt er veel geautomatiseerd in groep 4. Denk aan + en – sommen, maar ook de tafels. Hiervoor maken we veel gebruik van spelletjes en circuits. Ook gaan we wel eens naar buiten om lekker actief bezig te zijn tijdens een les rekenen of spelling.

De weektaak is iets dat nieuw is in groep 4. De kinderen hebben verschillende taken die passen bij hun niveau. Zo zijn ze zelf met de lesstof bezig en leren ze verantwoordelijkheid te dragen over de taken.