Welkom bij groep 2b

J.M. van der StoepGroep 2b welkomsttekst

Groep 2b heeft 20 leerlingen, 10 jongens, 10 meisjes. Juf Claudia (ma, di, wo) en Juf Jolanda (wo, do, vr), zijn de enthousiaste leerkrachten van deze klas.

Elke ochtend en middag start en eindigt de schooldag met een persoonlijke begroeting tussen de leerling en leerkracht. Dit kan een hand zijn, een knuffel, boks of high five en een kort praatje. Alle leerlingen worden elke dag gezien en gehoord.

Bij binnenkomst gaan de leerlingen zelfstandig aan het werk, met ontwikkelingsmateriaal. Elke leerling heeft per periode een vaste plek aan tafel in een groepje.

Om 8:45 u. gaan de leerlingen in de kring en wordt het dagprogramma doorgenomen. Het ritme van de dag is voorspelbaar de inhoud ervan verschilt per dag en is gekoppeld aan een thema.

In de speel en werkronde maken de leerlingen zelf een keuze tussen de aangeboden activiteiten, hiermee willen wij het ‘eigenaarschap’ van de leerlingen stimuleren. Ook deze activiteiten zijn voor de leerlingen voorspelbaar: motoriek, creatief, taal, rekenen, ontdekhoek en constructie komen elke aan de orde. De inhoud bij deze activiteiten verschilt weer per thema. Aan de speel en werkronde is ook het spelen in de hoeken gekoppeld.

Bij elk thema wordt er een nieuwe letter aangeboden, afgelopen thema was dit de letter ‘W’ van water. Elke aangelegenheid om deze letter of andere leerstof op spelende en ontdekkende wijze terug te laten komen wordt aangegrepen.

Met de hele klas vormen de leerlingen de letter ‘W’ op het schoolplein.  Naast een nieuwe letter wordt er dan ook een nieuw cijfer aangeboden.

Gedurende het schooljaar vinden er ook uitstapjes plaats, waarbij de hulp van ouders voor het begeleiden van groepjes zeer welkom is.

De leerkrachten van deze klas, bereiden met veel plezier de activiteiten voor de leerlingen voor en creëren  een  afwisselend en uitdagend programma. De eigen inbreng van de leerlingen wordt hierin hartelijk ontvangen.

Op maandag en woensdag zijn er bewegingslessen, buiten wordt er actief gespeeld en de leerkrachten geven muzieklessen. Een compleet aanbod in een mooie omgeving met een prettige sfeer in de hele school. Door het maatjessysteem wat wij inzetten tijdens de weekopening elke maandag en gedurende andere activiteiten kunnen wij dit waarmaken.

Nieuwsgierig? Kom gerust een keer kijken.