Welkom bij groep zes.

Groep 6 bestaat uit 18 kinderen, 5 meisjes, 13 jongens en drie meesters. Meester Harm, meester Wiebe en meester Jaap. Meester Wiebe is er om de week op vrijdag, ook is hij onze gym meester. Meester Jaap is er op maandag en hij loopt stage. De meesters bedenken altijd leuke dingen om te doen

Meester Harm is een leuke meester, hij houdt de sfeer heel erg leuk. We leren veel van meester Harm. We hebben laatst nog geleerd om cijferend te rekenen. Met de plus, min en de deelsommen. Ook bij spelling leren we veel, maar meester Harm maakt het wel interessant door er een paar grapjes doorheen te doen. Bij taal maken we een tekening, maar niet zomaar een tekening. We moeten alle woorden die in de woordenschatlijst van taal staan, in de tekening verwerken. Met begrijpend lezen maken we niet de lessen, maar zij we nu bezig met een presentatie over vulkanen. Ook hebben we een muurkrant gemaakt over in invasieve exoten. Nu zijn we bezig met het taalproject: ondergronds. De meester is altijd heel blij en sfeervol, hij is echt een leuke meester. Door deze gezellige sfeer wordt er weinig buitengesloten tijdens het spelen. Ook is er weinig ruzie in de klas.

Dit is de tekst die de kinderen van groep 6 hebben gemaakt voor de website. Als meester ben ik heel blij om dit te lezen, maar ik wil wel even het volgende toevoegen: dit kan alleen maar als wij met zijn allen samenwerken. Samen maken wij van groep 6 een heel leuk en leerzaam jaar. Maar ja, wat wil je ook met zulke leuke, lieve kinderen!