Welkom bij groep 2

We zitten met 27 kinderen in de klas. Juf Anne is er op maandag en dinsdag, juf Frederike op donderdag en vrijdag. De woensdag doen we om en om.

 Bij ons in groep 2 hebben we veel aandacht voor een fijne sfeer van vriendschap, elkaar helpen en samenwerken. We zijn een Vreedzame School dus besteden hier veel aandacht aan in de klas. 

We maken veel tijd voor taal door (voor) te lezen, klanken te herkennen, verbanden te leggen en begrijpend te luisteren. De focus ligt op het gebruik van taal en schrift door (rollen)spel en niet alleen op het aanleren van letters. Met rekenen worden raken we vertrouwd met de getallen en hoeveelheden tot 20. De basis voor alle grotere getallen komt later. We leren hoeveelheden handig te overzien door het gebruik van structuren (eierdoos, dobbelsteen, etc.). We doen reken spelletjes van Met Sprongen Vooruit.. En we zetten ons hoofd en lijf in om oplossingen te bedenken, creatief te denken, samen te werken en door te zetten

Tijdens het spelen en werken oefenen we met zelfstandig werken. Ook hebben we aandacht voor thematisch rollenspel en vergroten we bouwkundig inzicht, creatieve vermogens en competentiegevoel van de kinderen. Gedurende het schooljaar komen verschillende thema’s aanbod. Bijvoorbeeld boekenwinkel,  kleur & vorm, herfst en gezondheid.

Nieuws uit onze groep


Hieronder vind je de berichten uit onze groep.

Bekijk hier alle berichten van onze groep.

Foto’s uit onze groep


Hieronder vind je de foto’s uit onze groep.

Bekijk hier alle foto’s van onze groep.